Przez tych już kilkanaście lat dużo się wydarzyło w naszym gospodarstwie.
Poniżej przedstawiamy krótką listę nagród, wyróżnień i wydarzeń, w których braliśmy udział.
od 2002 roku gospodarstwo posiada i odnawia certyfikat gospodarstwa ekologicznego oraz certyfikat przetwórstwa produktów wydany przez BIOCERT MAŁOPOLSKA z Krakowa.
9 stycznia 2015 roku zostało wpisanych kolejnych siedem serów na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa.
Perła 2014 w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo (28 września 2014) dla tradycyjnej bryndzy koziej.
Podczas targów Agrobieszczady 2013 w Lesku jury konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów. przyznało nam I miejsce za tradycyjną bryndzę kozią.
29 września 2011 podczas Szczytu Partnerstwa Wschodniego organizowanego w ramach Polskiej Prezydencji w UE nasz ser kozi farmerski naturalny stanął na stole spotkania premierów.
Pierwsze miejsce za tradycyjną bryndzę kozią w kategorii sery i nabiał podczas Europejskich Targów Produktów Regionalnych w Zakopanem sierpień 2010.
10 czerwca 2010 podczas Festiwalu Smaku w Zakopanem otrzymaliśmy pierwsze miejsce za ser kozi farmerski naturalny
Perła 2009 w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo (18 września 2009) dla sera koziego wołoskiego naturalnego.
Najlepszy Produkt Spożywczy Podkarpackiego'2007 – ser kozi wołoski naturalny - plebiscyt Smaczne bo Podkarpackie
Najlepszy Produkt Regionalny i Lokalny – ser kozi wołoski wędzony Dni Otwartych Drzwi - Boguchwała 2007
I miejsce w konkursie TRADYCYJNY PRODUKT PODKARPACKI podczas wystawy AGROBIESZCZADY 2007
Polski Producent Żywności 2006 - ser kozi wołoski naturalny
10 października 2005 roku Ser Kozi Wołoski oraz Bryndza Kozia zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych Podkarpacia
Nominacja w konkursie AGRO POLSKA
Nasze gospodarstwo odwiedziło kilka ekip telewizyjnych. Gościliśmy m.in.
Roberta Makłowicza,
Karola Okrasę,
Grzegorza Łapanowskiego,
Magdę Gessler,
Mikołaja Reya.
Comments